16
iun.
10

Prostia si prietenii mei

Dacă ne-am lua după dicţionarul explicativ român (sau oricare DEX), am defini prostia ca „starea unui om lipsit de inteligenţă, fără judecată”, dar şi „o vorbă, o faptă lipsită de importanţă, de seriozitate”. Nu contează dacă eşti brunetă, blondă, poliţistă sau secretară. Cei din cele mai vechi timpuri nu suferau de prostie, iar asta pentru că nu erau atât de inteligenţi şi nu aveau ce şi când să uite. Ei erau neştiutori, dar nu proşti.

Ştii cum îţi poţi da seama că eşti proastă?

1. Dacă iubitu/prietenul tău îţi spune să-i faci cu mâna când îl zăreşti într-o aglomeraţie de oameni, ca să te distingă, iar tu îi răspunzi să-şi facă singur – asta pentru că tu ai ştiut odată că nu e bine să-i faci asta.

2. Atunci când cea mai bună prietenă a ta (prietenă de-o viaţă) îţi spune că nu s-a mai spălat de multă vreme pe dinţi, căsătorită fiind ea sau o persoană prea libertină, tu să îi răspunzi „tu nu te speli pe dinţi, tu te freci direct la amigdale” – asta pentru că dacă realmente îţi este cea mai bună prietenă, o respecţi! Nu-i vorbeşti „porno”, oricât de bine vă aveţi. Ori, ai fi prea prostă dacă i-ai zice asta.

3. Dacă eşti din alte zone ale ţării, numai din Bucureşti nu, şi încerci să vorbeşti cu un bucureştean pe „limba lui”, (adică vorbeşti corect limba română), eşti la fel de proastă ca şi un bucureştean ce se chinuie să vorbească în „bănăţenească”, „ardelenească”, „oltenească”, „moldovenească”, etc… – asta pentru că încerci să imiţi graiul altuia, indiferent de situaţie…

În fine, mai sunt alte chestii după care îţi poţi da seama că eşti proastă, dar din motive „etice”, tac. Mulţi dintre prietenii/prietenele mele îmi tot spun de câteva luni că am devenit privativă. Cică nu mai am timp de ei, că le-am tăiat din „dreptul de a ieşi cu mine la un alcool, o îngheţată, o vorbă dulce”. Dar unora le-am zis: eşti proastă! De ce? Pentru că dacă ai fi avut şi tu un iubit ca al meu, sau ai fi iubit şi tu, te-ai bucura pentru mine. Tu nu îmi eşti prietenă/prieten! Ah, de data asta nu mai merge cu împrumutul…

Reclame

1 Response to “Prostia si prietenii mei”


  1. 17 iunie 2010 la 10:51 AM

    Mirra..nu te lua dupa asa zisii prieteni..iubeste ,o zi minunata 🙂
    p.s.ai o dedicatie muzicala.


Opinia ta este...

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Bookmark and Share

iunie 2010
L M M J V S D
« mai   iul. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: