12
iun.
11

Educaţi şi needucaţi

Se tot vorbeşte la televizor despre numărul de orfani ai României, cum că ar fi în creştere. Într-un fel sau altul, probabil se atrage atenţia femeilor, precum şi a bărbaţilor care au sau urmează să aibă copii să nu ăi părăsească pentru că orfelinatele româneşti sunt deja pline. Dar, motivele invocate ar fi că săracii copii orfani vor creşte fără o mamă şi fără un tată, nu se vor bucura de aceeşi atenţie, nu se vor dezvolta suficient…

Ei bine, sunt foarte mulţi copii care nu sunt orfani, dar ar duce-o mai bine dacă ar fi fost.Aceşti copii se împart în mai multe categorii:

1.Copiii maltrataţi de părinţi care duc o viaţă plină de lipsuri mentale, viaţă cu care se obişnuiesc în timp, lucru ce-i vor afecta toată viaţa.

2.Copiii lăsaţi de capul lor care cred că totul li se cuvine, că ei sunt centrul Universului, că pot spune şi pot face tot ceea ce vor ei. Aceşti copii răsfăţaţi pot afecta populaţia ţării mai târziu. Să dă un exemplu, la întâmplare de o persoană de…20 de ani, crescută în ritmul acesta. Hai să zicem că e…fată! Cunosc astfel de exemplu care mi-a făcut un rău. Acum…sunt două justificări: ori era atât de proastă şi nu-şi dădea seama, rezultat al proastei creşteri, ori a fost un rău intenţionat…Aşa că, DOMNIŞOARELE astea, ori să-şi pună ceva la gură, ori să-şi pună ceva în gură.

În concluzie, doream să fac cunoscut faptul că unii copii orfani devin mai OAMENI decât alţii cu cel puţin un părinte acasă. Dar, vorba lui Caragiale: „Avem şi noi proştii/proastele noastre!” (cu dedicaţie pentru UNA care nu prea se simte)


0 Responses to “Educaţi şi needucaţi”  1. Lasă un comentariu

Opinia ta este...

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Bookmark and Share

iunie 2011
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d blogeri au apreciat: